Planera en fisketur

Oavsett om du tar din lastbil, din husbil, båt eller reser över landet, själv eller med hela familjen, så kan det vara stressigt att planera en fiskeresa, vilket inte är meningen med resan! Så här är några tips för att du ska vara redo för en lyckad resa full av fisk och utan stress.

Känn till din plats

Att känna till dina platser gäller många olika överväganden:

  • Vad är väderprognosen? Regnig? Blåsigt? Temperatur? Dessa är viktiga faktorer som påverkar inte bara din komfort utan även fisket.
  • Vilka arter finns det och vilka riktar du dig mot? Detta kommer att ändra din utrustning, dina flugor och mycket mer.
  • Har området lokala fiskeguider?
  • Kommer området att vara upptaget när du åker dit? Parkering? Kommer de bästa platserna att tas? Kanske måste du komma dit tidigt på morgonen.
  • Finns deras livsmedelsbutiker i närheten? Restauranger? fiskebutik eller butik för förnödenheter?
  • Hur är vattennivåerna på din plats? Finns det någon källa där du kan kontrollera vattenflödena för att se till att de är bra innan du åker? Vattentemperaturer likaså.

Hyr en fiskeguide

Jag förstår att detta kan vara utanför din fiskeresas budget, och det är helt okej. Men om du har lite extra budget för din resa är att hyra en guide en av de bästa sakerna du kan göra. Du kommer att stödja en lokal organisation, du kommer sannolikt att lära dig massor om området du fiskar (gör dina andra dagar där mer produktiva), du kommer att få uppleva en flod med någon som tar dig till de bästa platserna och hjälper till dig, och det har ett jobb att göra din upplevelse fantastisk.

Ett av de snabbaste sätten att få fiskekunskap är från någon som kan mycket. En fiskeguide, när den ligger inom budget, är nästan alltid en bra idé.

Packa god mat (eller ha matplaner)

Mat kan göra eller bryta en resa. Innan du är på plats bör du ha matplaner. Som ett minimum måste du veta om du behöver ta med all din mat, eller om du kan utnyttja lokala restauranger eller livsmedelsbutiker för vart du reser. Även om du har planerade middagar varje dag, kommer du att vilja ha högkvalitativa snacks och luncher medan du är på floden. Vi rekommenderar givetvis alltid att ta med något nyttigt mellanmål, eller backpacka mat för längre resor, men ibland är det trevligt att ta med lite saker att unna sig.

Undersök vattnets förhållanden och luckor

Du bör veta om vattnet är högt, lågt, varmt eller kallt. Att känna till dina förutsättningar hjälper dig att fånga mer fisk, men ännu viktigare, om detta ens är ett bra resmål eller inte. Om en flod blåser ut, en sjö är frusen eller vattnet är för varmt, kanske fiskeförhållandena inte bidrar till att faktiskt fånga fisk. Du bör veta detta i förväg. Facebookgrupper är fantastiska resurser eftersom de flesta områden har lokala grupper med individer som är villiga att hjälpa till att svara på frågor om flod- eller sjöförhållanden.

Om en kläckning förväntas, vill du förmodligen ta med flugor för att matcha den luckan. Enkelt uttryckt, att vara medveten om förhållandena kommer att göra det mer sannolikt att du får fisk.

Ta med rätt utrustning

Detta är ett brett uttalande och knyter mycket nära till att känna till förhållandena, läget och vädret i förväg. Om det ska bli kallt eller kan regna är det bättre att ha en regnjacka. Om du ska vara i solen hela dagen är det bättre att ha solkräm och solglasögon.

Det är alltid en bästa praxis att ta med ett reservspö om något händer och ett spö går sönder. Det händer, och en back up kommer att rädda din resa. Om du planerar att fiska under olika förhållanden eller olika vattendrag kommer det att vara nyckeln att ha rätt spön, rullar och riggmaterial så att du kan ha den optimala inställningen för alla förhållanden du kan uppleva.

Glöm inte ett första hjälpen-kit och solskyddsmedel. Var försiktig när du hanterar krokar och den krokade fisken, så att du inte skadar dig själv. Alla har krokat fast sig någon gång, du kommer att vara glad att du har ett första hjälpen-kit när du gör det. Det är också viktigt att hålla sig hydrerad, så ta med mycket vatten. Försök att undvika direkt solljus och sök områden där det finns skugga. Håll dina snacks i närheten och tillräckligt med mat, om du tar en längre fisketur.

Dessa regler är ännu mer sanna när du är ute på en båt, det är mycket viktigt att vara förberedd på vind, regn eller andra situationer som kan uppstå.

13 Jun 2023